Loading...
Federgon lanceert digitaal platform WorkID

Federgon lanceert digitaal platform WorkID


Vandaag lanceert Federgon het gloednieuwe platform WorkID. Een belangrijk moment voor de uitzendsector, want WorkID wordt het digitale werkpaspoort van elke kandidaat. Het biedt uitzendkrachten de mogelijkheid om hun persoonlijke gegevens op één centrale locatie te beheren en te delen met verschillende uitzendkantoren. WorkID is daarmee universeel en neutraal.

Dankzij een vruchtbare samenwerking met Federgon, een aantal bedrijven uit de uitzendsector waaronder Randstad, House of HR, Talentus, Vivaldis,… en PIXID, is het WorkID platform ontwikkeld. Ook onze organisatie was nauw betrokken bij de ontwikkeling en opmaak van WorkID.

Katty Scheerlinck, CEO bij RGF staffing Belgium getuigde op de persconferentie bij Federgon: 

"Op een dag als deze is het belangrijk om de rol van de uitzendsector nog eens extra te benadrukken. We zijn meer dan een schakel in de arbeidsketen. Uitzendarbeid is belangrijk om de motor van onze economie draaiende te houden. Voor veel uitzendkrachten is uitzendwerk een lage drempel naar onze arbeidsmarkt. In 2022 waren er meer dan 744.649 unieke uitzendkrachten aan de slag. Voor velen van hen zal het gebruik van WorkID een betere sollicitatie-ervaring en minder administratie betekenen.

Dat het de uitzendsector is die als eerste met een project als WorkID komt, hoeft niet te verbazen. Het is de missie van de uitzendsector om talent en kansen met elkaar te verbinden. Als sector zetten we ons elke dag opnieuw in voor een arbeidsmarkt die inclusief, veerkrachtig en flexibel is. We hebben als sector een belangrijke rol te spelen als het erop aan komt om talent aan een job te helpen. En WorkID is de volgende stap in de goede richting als het gaat over talent vlotter aan een job helpen. WorkID opent deuren naar nieuwe mogelijkheden en biedt voordelen zowel voor de kandidaat als voor de werkgever.

Het is voor onze arbeidsmarkt noodzakelijk dat we ons blijven inzetten voor talent. Als we de ambitie van een werkzaamheidsgraad van 80% willen realiseren dan kan en zal de uitzendsector daar een belangrijke bijdrage in leveren. We willen als sector blijven samenwerken en reiken ook de hand naar andere sectoren om een toekomst te creëren waarin werk voor elk talent een bron van groei is, van voldoening en van succes. Ik ben ervan overtuigd dat WorkID het digitale paspoort zal zijn naar een veelbelovende toekomst van werk!"

 

 

DOWNLOAD HIER HET PERSBERICHT VAN FEDERGON